(0599) 671 300
(0599) 671 300
Visual Over Ons 2

Over ons

Robertus Mechanisatie is een familiebedrijf dat in 1961 is opgericht door Joop Robertus sr. Eind jaren vijftig werkte hij als dieselmonteur en was hij bekend in de hele regio. Toen de kans zich voordeed om een eigen bedrijf te beginnen greep hij die met beide handen aan waardoor zijn wens in vervulling ging. Het bedrijf heette toen nog Garage Robertus en je kon er altijd terecht voor verkoop, onderhoud en reparatie van auto’s en tractoren. Met zijn klantgerichtheid, ondernemende karakter en kennis heeft hij de trend gezet voor de goede naam van ons bedrijf.

In 1963 werd garage Robertus één van de eerste Renault dealers in Nederland. In deze periode zijn er meer dan 500 Renault tractoren door ons verkocht en geleverd. Naast Renault werden wij in 1966 ook één van de eerste officiële Dubex spuitmachine dealers. In 1987 heeft Joop Robertus jr. het bedrijf van zijn ouders overgenomen en ‘Garage Robertus’ veranderde in ‘Robertus Mechanisatie’, de naam die wij tot op heden dragen.

Renault Agriculture werd in 2003 overgenomen door het Duitse familiebedrijf Claas, een bekende naam in de landbouwmechanisatie die al bestaat sinds 1913. Door Claas worden verschillende landbouwmachines ontwikkeld en geconstrueerd, waarvan de combines en hakselaars de meest bekende zijn. Sinds deze overname zijn we officieel Claas dealer en staan wij voor u klaar voor reparatie, onderhoud en levering van zowel gebruikte als nieuwe Claas machines en tractoren.

In de loop der jaren is de verkoop van landbouwwerktuigen binnen ons bedrijf sterk toegenomen. Zo zijn wij in 2001 officieel Miedema dealer geworden waarbij onze focus met name ligt op machines met betrekking tot de aardappelteelt en inschuur-apparatuur. In 2014 zijn hier de aardappel rooimachines van Dewulf bijgekomen. In 2015 werden wij ook Amazone dealer waarvan wij het volledige pakket machines leveren, onderhouden en repareren.

Naast ons dealerschap van diverse landbouwwerktuigen en Claas tractoren zijn wij ook dealer van een aantal prominente merken Tuin en Park machines. Zo zijn wij al meer dan 40 jaar lang een trotse Honda dealer gevolgd door de dealerschappen van Stiga en Stihl. In onze showroom kunt u terecht voor informatie en demonstratie van de Tuin en Park machines en geven wij u graag vrijblijvend advies. Voor onderhoud en reparatie staan onze Tuin en Park monteurs voor u klaar.

Sinds 2007 zijn wij gevestigd aan Zuiderkijl 2 in Tweede Exloërmond. Ons bedrijfspand bestaat onder andere uit een showroom, een moderne werkplaats en een goed uitgerust magazijn. Met ons enthousiaste team van vaste medewerkers hebben wij veel kennis en ervaring in huis. Wij blijven onszelf uitdagen en ontwikkelen door middel van scholing en cursussen. Ons bedrijf is VA-keur gecertificeerd. Als VA-keur gecertificeerd keuringsbedrijf kunnen onze speciaal hiervoor opgeleide keurmeesters machines en arbeidsmiddelen voor u keuren. Daarnaast beschikken wij over een SKL-keuringsstation voor landbouwspuitmachines.

Met de intrede van Nick Robertus is inmiddels de derde generatie Robertus werkzaam in het familiebedrijf en kijken wij met een enthousiaste blik naar de toekomst.

Groepsfoto - Robertus Mechanisatie

Janneke Alting
Secretaresse & administratief medewerker
janneke.alting@robertusmechanisatie.nl
tel: (0599) 671300

Arjan Alons
Hoofd magazijn & verkoper
tuin & park
arjan.alons@robertusmechanisatie.nl
tel: (0599) 671300

Bert Alting
Monteur landbouwmechanisatie
Albert van der Spoel
Monteur landbouwmechanisatie

Ruurd Hessels
Monteur landbouwmechanisatie

Hendrik Kort
Monteur landbouwmechanisatie / tuin & park

Lars Penning
Magazijn/werkplaats medewerker

Jim van der Heide
Leerling monteur

Tim Hommes
Stagiair landbouwmechanisatie

Joop en Gea - Robertus Mechanisatie

Joop Robertus & Gea Robertus
Eigenaren
tel: 06 54960555

Carli Robertus
Visuele vormgeving & online

Nick Robertus & Eline van Boven
De derde generatie
tel: 06 27184500